”Känns orättvist att det framställs som knarklangarsajt”

Alexandra "Kissie" Nilsson lovordade sajten EuWebdoctor.com. Efter att Expressen uppmärksammade sajten har reglerna för att beställa medicin skärpts.Alexandra ”Kissie” Nilsson lovordade sajten EuWebdoctor.com. Efter att Expressen uppmärksammade sajten har reglerna för att beställa medicin skärpts.

”Känns orättvist att det framställs som knarklangarsajt”

En brittisk sajt erbjuder patienter Skypemöten med polska läkare. Därefter kan man få mediciner hemskickade – trots att vissa av dem är narkotikaklassade.
Efter att Expressen.se uppmärksammat tjänsten så skärper företaget reglerna.
– Det känns väldigt orättvist att det framställs som en knarklangarsajt, säger Jan Svensson, marknadsförare på EuWebdoctor.com.

Expressen.se skrev tidigare i veckan om sajten som bloggerskan Alexandra ”Kissie” Nilsson har lovordat på sin blogg.

Det går till så att patienten bokar in ett möte via internettelefontjänsten Skype med en polsk läkare. Läkemedlen som skrivs ut kan patienten antingen hämta ut på sitt lokala apotek eller få hemskickade via post.

Skärper reglerna efter publicering

Men många av preparaten klassas som narkotika i Sverige och det är förbjudet att ta emot dem postledes. Fram till i går har det inte funnits någon varning om detta på sajten och heller ingen åldersgräns för att utnyttja tjänsten.

När Expressen.se är i kontakt med Jan Svensson håller han med om att företaget kan vara tydligare. Bara några minuter efter samtalet har reglerna skärpts och från och med i fredags måste man vara 21 år för att beställa via EuWebdoctor.

En varningstext har också lagts till om att det är ”ABSOLUT förbjudet att införa narkotiska preparat via post från utlandet. Du som patient har ansvaret att se till så att du är medveten om risker och regler för import av läkemedel”.

– Det är kunden som importerar det och det är kundens ansvar att inte importera narkotika, säger Jan Svensson.

Läs resten av artikeln här.

TIDIGARE ARTIKLAR
Kissie tipsar – om kontroversiell läkarsajt| 13 dec

Bra att varningstexten lagts till på den aktuella sidan och att man även har satt en åldersgräns för att få handla från den aktuella sidan.

Kommentarer inaktiverade.